Proaktivna priprema za incidentne situacije

Sigurnosni incidenti su realnost, a čak ni najskuplje zaštitne mjere ne jamče njihov izostanak. Stoga, svaka se organizacija mora unaprijed pripremiti na njihovo nastupanje, čime se osigurava temelj uspješnog odgovaranja na ove incidente.

To znači ne samo primjenu zadovoljavajućih zaštitnih mjera, nego i pripremljenost za sve moguće incidentne situacije.


Borea je razvila program upravljanje sigurnosnim incidentima koji obuhvaća uvođenje procedure odgovaranja u incidentnim situacijama, proaktivnu pripremu indikatora o sigurnosnim događajima, postupke neposrednog odgovaranja na različite scenarije i tipove prijetnji, te sve zahtjevne aktivnosti koje se provode tijekom utvrđivanja i otklanjanja uzroka incidenata ili provođenja pravnih akcija. Takve aktivnosti su, među ostalima, konfiguracija svih računalnih i mrežnih komponenti u cilju generiranja i prikupljanja relevantnih informacija o radu sustava,  pripreme log management, SIEM i IDS sustava, te priprema postupka računalne forenzike.


Također, Borea će pripremiti i uvježbati korisnika za provedbu procedura odgovaranja na sigurnosne incidente, te pružiti svu potrebnu stručnu pomoć kod rješavanja ovih incidenata.

S obzirom da sigurnosni incidenti predstavljanju stvarne i veoma opipljive troškove ali i reputacijske rizike, koji se povećavaju neefikasnim odgovaranjem na incidente i dugotrajnom istragom, korisnici naših usluga postižu značajne operativne uštede u radu informacijskog sustava.