QualysGuard

Dobro je poznata činjenica da programski sustavi sadrže brojne pogreške koje izlaze na vidjelo tijekom njihovog korištenja.
Takve pogreške se otklanjaju programskim popravkama, no zbog neinformiranosti, složenosti, operativnih poteškoća ili nekih drugih propusta, u mnogim se organizacijama i tvrtkama takve pogreške ne otklanjaju, a računalni sustavi ostaju otvorene mete napadača. Provjera ranjivosti trebala bi postati redoviti proces u poslovnim sustavima svih veličina, no zbog svoje složenosti, a ponekad i visoke cijene to najčešće nije praksa.
 
Upravo kao odgovor na glavne nedostatke procesa provjere tehničkih ranjivosti – složenost, zahtjevnost u pogledu tehničkih i organizacijskih resursa, ažurnost baze podataka o ranjivostima – tvrtka Qualys pruža jedinstvenu uslugu pod nazivom QualysGuard i svojim korisnicima omogućuje redovitu provjeru prisutnih ranjivosti kroz veoma jednostavan postupak. Rješenje QualysGuard koristi bazu podataka u kojoj su opisane preko 13.000 ranjivosti na različitim sistemskim, mrežnim ili aplikativnim platformama. Detaljni izvještaji pružaju nezaobilaznu pomoć sistemskom osoblju pri otklanjanju uočenih nedostataka. QualysGuard se može primjeniti i za provjeru vanjskih – javno dostupnih – servera, kao i za provjeru ispravnosti internih mrežnih resursa. 
 
Valja naglasiti da je QualysGuard izgrađen kao višekorisnička aplikacija s različitim funkcijama značajnim za pojedini profil korištenja.  Pristup do modula i njegovih funkcija može se prilagoditi ulogama korisnika: od osoblja zaduženog za informacijsku sigurnost, preko nadležnih djelatnika u odjelima za rada informacijskog sustava, pa do revizora i rukovodstva tvrtke.
 
Moduli sustava QualysGuard:
  • QualysGuard  Vulnerability Management
  • QualysGuard Policy Compliance
  • QualysGuard Web Application Scanning
  • QualysGuard Web PCI
Osim implementacije rješenja, Borea pomaže korisnicima kod definicije i provedbe operativnih procedura tehničke provjere, a prema potrebi može preuzeti provedbu samog postupka provjere integrirajući ga sa uslugom kontinuirane provjere računalnih ranjivosti.
 
O učinovitosti i jednostavnosti servisa QualysGuard najlakše se može upoznati kroz njegovo probno korištenje. Borea i Qualys vam omogućuju besplatnu analizu sigurnosti vašeg web servera. a rezultat analize je detaljan i pouzdan izvještaj o uočenim sigurnosnim propustima ili drugim nedostacima.
 
Ukoliko želite isprobati rješenje QualysGuard u radu pošaljite nam kratku poruku.