Pregled rada

Borea je započela s radom 1998. godine, s glavnim ciljem pružanja profesionalnih usluga i specijaliziranih rješenja na području sigurnosti informacijskih tehnologija. Osnivač i direktor tvrtke je Damir Paladin. Borea je, u to vrijeme, bila jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavila isključivo informacijskom sigurnošću.

Borea smatra da tvrtke moraju uvoditi informacijsku sigurnost kao čvrsto definiran i upravljiv okvir, suglasan poslovnim ciljevima informacijskog sustava, ali i spreman odgovoriti na tehničke izazove i sigurnosne prijetnje. Na ovim temeljima provodimo i sve naše poslovne aktivnost od samog početka rada. Ponosni smo na činjenicu da je Borea bila prva tvrtka u Hrvatskoj koja je početkom 2000-tih godina sustavno promicala primjenu normi BS7799, koja je kasnije evoluirala u norme ISO 27001/27002. Damir Paladin – osnivač Boree – aktivno je sudjelovao u pokretanju hrvatske podružnice međunarodne organizacije ISACA, promociji COBIT-a i je jedan od prvih nositelja CISA certifikata u Hrvatskoj.

 
Naši su se glavni projekti u prvim godinama rada odnosili na definiciju politika sigurnosti i uvođenje procesa upravljanja informacijskom sigurnošću, a provodili su se u značajnim hrvatskim tvrtkama i organizacijama. Uvjereni smo da je vidljivo unapređenje statusa informacijske sigurnosti u Hrvatskoj do koje je došlo u drugoj polovici prošlog desetljeća bilo dijelom rezultat i našeg rada.
 
U takvim poboljšanim uvjetima, Borea pomiče fokus sa projekata koji postavljaju formalne okvire informacijske sigurnosti na usluge i rješenja koja sadržajno unapređuju sigurnost informacijskih sustava te promiču odgovorno korištenje informacijskih sustava. Borea danas pruža ekspertne usluge na specifičnim područjima kao što su provjera i testiranje sigurnosnih mjera, nadzor nad sigurnosnim mjerama, računalna forenzika i upravljanje informacijskim rizicima. Za ograničeni broj klijenata pružamo usluge eksternalizacije revizije informacijskog sustava i eksternalizacije funkcije voditelja informacijske sigurnosti.
 
Osobito smo se specijalizirali za problematiku detekcije i rješavanja insiderskih sigurnosnih prijetnji, te sprječavanje krađe i curenja informacija.
 
U radu slijedimo detaljnu i konzistentnu metodologiju, koristimo brojne profesionalne alate, a klijentima pružamo dragocjene tehničke informacije, precizne nalaze i čvrste dokaze o potencijalnim nedostacima ili neželjenim sigurnosnim događajima.
 
Borea surađuje i sa domaćim i stranim tvrtkama komplementarnog profila, omogućujući tako svojim korisnicima vrhunska rješenja za njihove specifične zahtjeve.